27 Nisan Genelkurmay Bildirisi Birinci Yılını Doldurdu (27 Nisan 2008)

27 NİSAN GENELKURMAY BİLDİRİSİ BİRİNCİ YILINI DOLDURDU

(27 Nisan 2008)

11. Cumhurbaşkanının TBMM tarafından seçimini engellemek ve milli iradenin tecelli yeri olan TBMM?nin itibarını yok etmek için başlatılan bir seri girişimleri desteklemek amacına dönük olarak Genelkurmay Başkanlığı İnternet Sitesinde yayınlanan ve Siyasî tarihimize ?ELEKTRONİK MUHTIRA? olarak geçen, talihsiz Genelkurmay Bildirisi birinci yılını bu gece, 27/28 Nisan 2008?de  tamamlıyor.

 

Genelkurmay WEB Sitesine bildirinin yerleştirildiği gecede hazırlanıp, o gecenin sabahında, yazılı ve görsel basına, Yasa ve Yürütme Organlarımızın Üyelerine gönderilen ve 28 Nisan?da Basında yer alan, ASDER Protestosunun tam metni, hafızaların tazelenmesi amacıyla aşağıya çıkarılmıştır.

Çarpık Laiklik anlayışları ile, İslâmî Dinî inanca dönük ve tamamen temel hak ve özgürlüklerin gereği olan her türlü davranışları tehdit gibi görüp gösteren, yersiz korku ve endişelerle, 28 Şubat sürecinde Milletin Dini Hayatı üzerine konulan hukuk dışı yasak ve kısıtlamaların devamını savunan, ama devletin güçünü elinde bulundurduklarını zanneden malum çevrelerin; 2007 yılında yürüttükleri Milli İrade karşıtı eylemlerinin cevabını 22 Temmuz 2007 seçimlerinde almış olmalarına rağmen, Millet çoğunluğunun ne istediğini anlamaz görünerek, seçimlerin üzerinden henüz sekiz ay geçmişken, seçim sonuçlarını ve Milli İradeyi yok sayan, Meşru cumhurbaşkanımıza tahammül edemeyen düşüncelerle, bu defa, girişimlerini YARGIY'ı kullanarak  devam ettirmek istemelerini esefle ve üzüntü ile karşılıyoruz.

Çoğunluğun hukukunun korunmasının, meşru yollarla seçilen Yasama ve Yürütme organlarımızın ve ideolojik saplantılardan uzak gerçek Laiklik ilkesine bağlı Bağımsızlığı koruyabilen Yargımızın en baş görevi olduğunu kabul ediyor; makam sahiplerini, Millet Çoğunluğunun Temel Hak ve Özgürlükleri ile temel tercihlerinin korunması için, daha aktif görev yapmaya çağırıyoruz.

Hukukun üstünlüğünün ve kişi temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının devletin birince derecede görevi arasına alınmasının, sistemin adaleti, devletin güvenlik ve bekası,  herkesin ve her kesimin huzur ve saadeti için temel mesele olduğunu düşünüyor, Milletin Dini Hayatı üzerindeki yasakların kaldırılmasının da bu temel meselenin anahtarı olduğuna inanıyor ve savunuyoruz. Herkesin inancı kendine diyebileceğiz, huzurlu günlerin de yakında olduğuna inanıyoruz. 27 Nisan 2008

Adnan Tanrıverdi

Emekli tuğgeneral

Asder Genel Başkanı

 

 

 

?GENELKURMAY BİLDİRİSİ MUHALEFETLE KOORDİNELİ YAPILAN DEMOKRASİ DIŞI BİR GİRİŞİMDİR.

(28 Nisan 2007) 

Genel Kurmay başkanlığının web sitesinde 27 Nisan 2007 tarihinde yayımlanmış olan bildirinin, Peygamberimizin "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle yapılan etkinlikleri, maksatlı ve haddinden fazla kuşkucu bir anlayışla, Laik Cumhuriyete karşı yapılan eylemler olarak değerlendirmesini ve bildirinin zamanlamasını; Cumhurbaşkanı seçimine ve adayına karşı Mecliste oluşan muhalefete, Meclis dışından ve TSK?den destek ve Anayasa Mahkemesi kararının etkilenmesini sağlamak amacına dönük, haddini aşmış bir girişim olarak değerlendiriyoruz.

Bu bildirinin TBMM'nin iradesinin üstüne çıkarılmasının kabulü mümkün değildir. Genelkurmay Başkanlığı Milletin iradesine karşı çıktığının farkında olmalıdır. 

Baskılara boyun eğilmemesi ve demokrasi dışı girişimlere prim verilmemesi gerektiğine; TBMM'nin iktidar ve muhalefeti ile, Demokrasinin korunması için birleşerek bu bildirinin geçersiz hale getilmesi için tavır almalarının gerekliliğine inanıyoruz.

Ülkemiz, devletimiz ile milletimizin kaynaşmasına imkan verecek bir havaya bürünmüştü. Bu bildiride belirtilenleri, Laik ve demokratik Cumhuriyete yönelmiş bir tehdit olarak kabul etmiyoruz.

Hükümetten ve TBMM'den Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini devam ettirmesini; bildiri sahiplerinin hukuki ve yasal zemine çekilmesini sağlayacak girişimlerin başlatılmasını; Anayasa Mahkemesinin de önüne getirilen meselede sadece hukuku dikkate almasını, bekliyoruz.

Ana muhalefet partisinin, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun iptali için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru ile aynı saatlere rastlayan bildirinin, hukuk dışı, haddini aşmış, demokrasiye müdahale anlamını taşıyan, milletin çoğunluğunun iradesine karşı yapılmış bir girişim olarak görüyor, TBMM ve Hükümetin demokratik süreçten geri adım atmaması gerektiğine ve sivil toplum örgütlerinin de demokratik girişimlere desteklerini göstermelerinin zamanının geldiğine inanıyoruz.

Siyasi makam sahiplerinin milletin hukukunu koruyacakları ve kararlılıklarını gösterecekleri zaman bu zamandır.

Devletimiz hukuk zemininde ve fakat cesaretle yönetilmelidir. 28 Nisan 2007

Adnan Tanrıverdi

Emekli General

ASDER Gnl. Bşk.?

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn