Davaya Karşı Çıkarılan Gürültünün Sebebi (17 Ocak 2009)

DAVAYA ÇIKARILAN GÜRÜLTÜNÜN SEBEBİ

HUKUK İÇİN Mİ?

ZULÜM İÇİN Mİ?

28 Şubat Darbe dönemini yaşadık.

Anlaşılan, darbeci kadrolar, görevden ayrıldıktan sonra, kendilerini garanti etmek için organize olmuşlar.

Organizsyonun içinde, askerler ve 28 şubatta aktif görev alan sivil bürokrat ve sivil toplumdan kişilerin de olduğu anlaşılıyor.

Bu organizasyon, ya birinci kuşak 28 Şubatçılar, ya da darbe sırasında ikinci kademede bulunup işin planlamasında görev almış ikinci kuşak 28 Şubatçılar tarafından yapılmış.

 

 

Ortaya da Ergenokon adında bir terör örgütü çıkmış.

Bu örgütü kimlerin organize ettiği yargılama sonunda ortaya çıkacak.

Görünen amaçları, 28 Şubat dayatmalarının devam etmesinde, Devlet bürokrasisine destek çıkmak olarak özetlenebilir.

Ancak bu destek çıkma o hale gelmiş ki, suikastlar ve faili meçhul cinayetler, Ülkeyi hukuk devleti olma durumundan uzaklaştırmaya başlamış.

Örgütlenmenin çekirdeğini oluşturan Genelkurmay da, 28 Şubat zihniyetini benimsemelerine rağmen, Ergenekon örgütlenmesinin eylemlerini tasvip etmeyen yeni Başkanları ile, örgütle Silahlı Kuvvetlerin irtibatını kesme gayretine girmişler.

Başlangıçta, Asker -Sivil Bürokratların, mütedeyyin iktidarlara karşı yapacakları dayatmaların destekçisi olarak  organize olan Ergenekon'un, aktif lider kadroları emekli oldukça ve Genelkurmay Başkanları da Örgütün lider kadrosu ile ilişkiyi kestikçe, etkinlik ve faaliyetler,  darbeyi teşvik edici eylemlere yönelmiş görünüyor.

Yani, zihniyetini benimsese de, yöntemini benimsemediği Ergenekon'dan, Silahlı Kuvvetlerin mevcut üst yönetimi de rahatsız.

İşte bu safhada, faili meçhullerden yola çıkılarak tespit edilen, Ergenekon zanlıları yargılanmaya ve tasfiyeye çalışılmaktadır.

Direnç, asker-sivil, hukuk-fikir ve bilim çevrelerinden, 28 Şubat'ta aktif görev almış kişilerden gelmektedir.

Bu zevat, 28 Şubat'ın hukuk dışı işlemlerini, o zaman da şimdi de savunmaktadırlar.

Ergenekon zanlılarına karşı yapılan operasyonlara, gözetim altına almalara, sorgulamalara ve yargılamalara karşı gösterilen tepki ve çıkarılan gürültü, soruşturmanın 28 Şubat'ın Sorumlularına doğru gitmesindendir.

Hukuku ayaklar altına alıp, nice mütedeyyin vatandaşımızın hakkını gasp eden ve hukuku siyasallaştırarak yargıya güveni de tahrip eden bu zevatın yaygaralarını, ibretle ve üzülerek seyrediyoruz.

Ok yaydan çıkmıştır.

Darbeci zihniyet hukuk yoluyla tasfiye edilecektir.

Sepetteki çürüklerin ortaya çıkması için gayret gösteren, başta davanın savcı ve yargıçlarını; yargının önünü açan ve yargıya müdahalelere göğüs geren siyasî ve bürokratik otoriteleri destekliyor; işi karanlığa sürüklemek isteyenleri de hırs ve kinleri ile başbaşa bırakıyor,  ama gürültüye pabuç bırakmayacağımızı da cümle aleme ilan ediyoruz.

Hakkın ve hukukun yanındayız.

Zulmün ve zalimin karşısındayız. 16 Ocak 2009

 

Adnan Tanrıverdi

E.Tuğgeneral

ASDER Gnl. Bşk.

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn