Başbakana Mektup (10 Aralık 2002)

(Bu mektup, Sn Abdullah Gül Başkanlığında ilk AKP Hükümetinin kururluşunu müteakip gönderilmiştir.)

Sayın Abdullah GÜL

Başbakan

Sayın Başbakanım, bu size ikinci mesajım olacak. Birincisinde seçimler ve Başbakanlık görevi için sizi kutlamıştım. Tebriklerimi tekrar ediyorum.

Şimdi de enerjik ve isabetli gayretlerinizi gördükçe, bu bizim hükümetimiz diyerek başarılarınızın en üst düzeyde olması için dua ediyoruz.

 

Aralık sonunda Yüksek Askerî Şûranın toplanması gerekiyor. Tabii ki gündeminde önemli konular vardır. Toplantıda etkili olmayı arzu ediyorsanız, her şûra üyesi için Gnkur. Per. Bşk.lığınca hazırlanan "gündem konuları ve hal tarzları" ile ilgili dosyanın, yeterli bir süre önce Makamınızda bulundurulmasını sağlamalısınız. Konuları ehil bir heyete incelettirerek tutumunuzu toplantı öncesinde saptamalısınız.

Muhtemelen gündem konularından biri de, inançlarından dolayı ilişikleri kesilecek Sb. ve Asb.ların durumunun görüşülmesidir. ZULME ORTAK OLMAMAK ve TSK'nın potansiyel bir İslam karşıtı güç olduğu görünümünden kurtulması için :

  • TSK Subay Sicil Yönetmeliğinin 99 ve 100 ncü maddeleri ile,
  • TSK Assubay Sicil Yönetmeliğinin 53 ve 54 ncü maddelerini hukukcu bir ekibe inceletmelisiniz.
  • Toplantıda, gündeme geldiği takdirde, DİSİPLİNSİZLİĞİ (ihracını gerektiren suçu) MAHKEME KARARI İLE TESBİT EDİLMİYENLERİN Şûra gündeminden çıkarılmasını ve bu kişiler hakkındaki kararın Kuvvet Komutanlıklarınca verilmesini istemelisiniz. Çünkü Kuvvet Komutanlıklarınca ihraç edilenlerin haklarını , yargıda, arama imkanları vardır.

Yukardaki konu ile bağlantılı olarak, AKP Aksaray Millet Vekili Sayın Ramazan Toprak'ı da yalnız bırakmamalısınız.

Bu vesile ile geçmiş Ramazan Bayramınızı gönülden kullar, başarılarınızın devamını diler, sizi Allah'a(cc) emanet eder, saygılar sunarım. 10 Aralık 2002

Adnan TANRIVERDİ

Emekli Tuğgeneral

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn