Adaletsiz İnfaz (01 Ocak 2007)

ADALETSİZ İNFAZ

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin, bir yıl süren Duceyl davasında 148 kişinin ölümünden suçlu bulunarak idam cezasına çarptırılmasının ardından, temyiz mahkemesinin de kararı onamasıyla, 30 Aralık 2006 Cumartesi günü (Bazı Müslüman Ülkeleri Arife, bazıları da Kurban Bayramını idrak ederken) asılarak idam edildi.

 

Saddam Hüseyin, otoriter yönetiminin yarattığı zulümlere rağmen; yarını belli olmayan, erken kalkanın iktidarı ele geçirdiği,  kargaşanın ve cinayetlerin hakim olduğu bir dönemde iktidar olarak, Ülkesini 24 yıl istikrar içerisinde idare etmiş ve dünya siyasetinde söz sahibi olacak hale getirmiş bir devlet başkanı idi. İşgal güçleri tarafından ele geçirilmesini müteakip sergilediği davranışları ile, islâmi söylemleri terk etmeyen, haysiyetini muhafaza eden, eğilip bükülmeyen ve son nefesinde de kelime-i Şehadet ile ahirete intikal eden bir Müslüman olarak tanınmıştır.

IRAK?ın işgalinde ABD ne kadar haksız  ve adaletsiz ise, Saddam?ın yargılanması ve idamın infazı da o kadar adaletsizdir. Bu yargılama ve sonucu; bir İslam Ülkesini hiçbir haklı gerekçeye dayanmadan istila ederek  kana bulayan, Müslüman Devlet Başkanını alaşağı edip, Ülkeyi kaosa sürükleyen işgalcinin ve onun kuklası bir idarenin tasarrufu olarak tarihe geçecektir.

İnfaz, IRAK?ta istikrarı sağlayamayan, kontrol kuramayan ve mağlubiyetin eşiğine gelen insanlık düşmanlarının intikam eylemidir.

İnfazın, Kurban Bayramında ve alel acele yapılması da İslam Alemine karşı yapılmış büyük bir hakaret olarak kabul edilmelidir.

İslâm düşmanlarının kendi adaletsizliklerinde boğulmaları, İşgalcilere boyun eğmeyen Saddam?ın Allah (cc)?nin af ve mağfiretine nail olması, IRAK direnişçilerinin muzaffer olması ve bu elim hadisenin İslam Birliğine gidişi hızlandırması  dileğiyle İslâm Alemine baş sağlığı diliyorum. 01 Ocak 2007

 

Adnan Tanrıverdi

Em. Tuğgeneral

ASDER Gnl. Bşk.

Paylaşmak ister miydiniz?

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn