İrtica Yorumları

TSK'nın Merhum Erbakan'ın Cenaze Törenine Katılımı Ne Anlama Geliyor? (7 Mart 2011)

TSK'NIN, MERHUM ERBAKAN'IN CENAZE TÖRENİNE KATILIMI NE ANLAMA GELİYOR?

28 Şubat?ın arkasında Siyonist ideoloji de var, sermaye de!...

ASDER Onursal Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'ye göre TSK, Erbakan'ın cenazesine katılarak ne mesaj verdi?

 

Röportaj: Arzu Erdoğral http://www.on5yirmi5.com/ 07 MART 2011

28 Şubat döneminde zırhlı tugay komutanı görevinde olan ASDER Onursal Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile gündeme dair gelişmeleri konuştuk.


Rahmetli Erbakan?ın ölümünden sonra TSK?nın cenazeye katılması tavrının ne anlama geldiği, 28 Şubat?ın bitip bitmediği gibi konularda sorularımızı yanıtlayan Tanrıverdi, gelecekten umutlu olduğunu söylerken, askeri vesayet tehlikesinin tekrar olmaması için alınacak önlemler hakkındaki görüşlerini de anlattı.

Devamını oku: TSK'nın Merhum Erbakan'ın Cenaze Törenine Katılımı Ne Anlama Geliyor? (7 Mart 2011)

Hukuka Riayet, Askeri Disiplinin Temelidir (01 Ekim 2009)

HUKUKA RİAYET ASKERÎ DİSİPLİNİN TEMELİDİR. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinde, astının hukukuna riayet etmeyen amirler, askerî disiplini temelinden sarsan disiplinsizlerdir. Hukukun tesisi ve gerçek disiplinin temini için, onlar da cezalandırılmalıdırlar. 

29 Eylül 2009 tarihli ajanslarda;

?Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türk Silahlı Kuvvetleri ve askeri okullardan ihraç edilen 21 kişinin yaptığı başvuruda, Türkiye'nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti.

Türkiye'nin, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Askeri Yüksek İdare Mahkemesine(AYİM) iletilen belgelerin davacılara açık tutulmaması nedeniyle; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin adil yargılanma hakkıyla ilgili 6. maddesinin 1. fıkrasını ihlal ettiği görüşüne varan AİHM, başvuru sahiplerine mahkeme masrafları dahil yaklaşık 120 bin avro ödenmesini kararlaştırdı.? Haberi yer aldı.

Devamını oku: Hukuka Riayet, Askeri Disiplinin Temelidir (01 Ekim 2009)

Din İşleri İçin 10 Subay Yeter mi? (25 Temmuz 2009)

DİN İŞLERİ İÇİN 10 SUBAY YETER Mİ?

Genelkurmay Başkanlığı resmi web sitesinde yaptığı bilgilendirme notunda;

''1983 yılında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin ilköğretim okulları ile lise ve dengi okullarda okutulacak zorunlu dersler arasına alınmasından sonra, ortaya çıkan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ihtiyacı, İlahiyat Fakültesi mezunlarından temin edilerek karşılanmaktadır.

Halen, TSK'da öğretmen sınıfı ilahiyat branşından çeşitli rütbelerde, 10 subay istihdam edilmektedir. Mevcut öğretmenlerin bir kısmının emeklilik gibi nedenlerle sistemden ayrılması, ayrıca geri kalanların da rütbelerinin yükselmesi, bunun doğal sonucunda emekliliklerinin yaklaşması sebebiyle, ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının karşılanması için ihtiyaç duyulan, 3 İlahiyat Fakültesi mezunu sözleşmeli subay temini planlanmıştır.'' demektedir.

Devamını oku: Din İşleri İçin 10 Subay Yeter mi? (25 Temmuz 2009)

28 Şubat Zihniyeti Tasfiye Safhasına Girdi (02 Mart 2009)

28 ŞUBAT ZİHNİYETİ TASFİYE SAFHASINA GİRDİ 

Emine Çaykara'nın bir söyleşi kitabı olarak yayınlanan ?tarihçilerin kutbu 'Halil İnalcık Kitabı'? nda, Prof. Dr. Halil İnalcık ?...toplumdaki temel değişiklikler, toplum hayatında ve siyasette yeni bir devir açar. Tarihçinin en önemli ödevlerinden biri bu dönemleri karakterize edebilmek, temel değişikliklerin ne zaman vuku bulduğunu ve yeni bir tarihi dönemin başladığını ortaya çıkarmaktır. Bu en önemli ve güç işidir tarihçinin. Bunu F. Braudel tarih araştırıcılığının temeli olarak almıştır. Onun bir nazariyesi var, 'longue durée, uzun süre' nazariyesi diyor ki 'toplumlar tarihte genellikle üç nesil içinde değişikliğe uğrar, yani bu 90-100-120 sene olabilir ve bir toplum bu zaman zarfında temelli değişir'...? diyerek, toplumdaki temel değişikliklerin ortalama 90-120 yıl içinde olabileceğini belirtmektedir.

Devamını oku: 28 Şubat Zihniyeti Tasfiye Safhasına Girdi (02 Mart 2009)

Analitik Bakış ile 28 Şubat'a Dair Bir Söyleşi (27 Şubat 2009)

28 ŞUBAT DEMİREL'İN CUMHURBAŞKANI OLMASI İLE BAŞLADI

On ikinci yılını dolduran, 28 Şubat müdahalesini, dönemi en bilen isimlerden, Emekli Tuğgeneral ve Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkanı Adnan Tanrıverdi ile konuştuk.

03 Mart 2009 08:00 // Analitik Bakış / Özel 

Engin Dinç'in Haberi

28 Şubat 1997, Türk siyasi tarihinin en dönemli virajlarından birisi. On ikinci senesini dolduran, 28 Şubat müdahalesi, Türk medyasının da son günlerde önemli gündemlerinden birisini de teşkil ediyor. Özellikle, Ergenekon terör örgütünün darbe planlarının deşifre edilmesiyle birlikte, 28 Şubat'ın ve Batı Çalışma Grubu'nun Ergenekon ile ilişkisi olup olmadığı kamuoyunun merak ettiği hususlar arasında. On ikinci yılını dolduran, 28 Şubat müdahalesini, dönemi en bilen isimlerden, Emekli Tuğgeneral ve Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkanı Adnan Tanrıverdi ile konuştuk. İşte Adnan Tanrıverdi'nin, MGK'nın fonksiyonundan darbe hazırlıklarına, 28 Şubat-Ergenekon bağlantısından müdahelenin mağdurlarına kadar, Analitik Bakış'ın sorularına verdiği cevaplar:

Devamını oku: Analitik Bakış ile 28 Şubat'a Dair Bir Söyleşi (27 Şubat 2009)